Charity Dinner 2013

De Stichting Vrienden ging in 2013 opvallend veel vriendschappen aan. Er waren nieuwe vrienden die financieel en vrienden die vrijwillig een steentje bijdroegen. Eén van die laatsten is Hans van Groningen. Hij trad aan als voorzitter van het bestuur van de Stichting Vrienden, organiseerde op 25 april 2013 gelijk een Charity Dinner en wist daarvoor nog meer nieuwe vrienden te interesseren.

Nieuwe vrienden schuiven aan

Van Groningen had er eind 2012 nog een hard hoofd in. Het economische klimaat beloofde niet veel goeds voor de tafelverkoop van het Charity Dinner. En aanvulling van de fondsen was na de verbouwing van het Hospice in 2012 hard nodig. Dat het uiteindelijk toch goed kwam heeft wellicht deels aan de unieke locatie gelegen waar dit keer voor het eerst gedineerd werd; nieuwe vrienden konden aanschuiven aan goed gedekte tafels in de Sint Janskerk in Gouda.

Charity Dinner 2013

Zij werden daar op meer getrakteerd dan alleen een vorstelijke maaltijd. Bijvoorbeeld op de actuele vraag waarom bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doen zij dat om zich van zonden vrij te waren, als aflaat, of sluit het aan op de missie van het bedrijf. Econoom en theoloog Professor Johan Graafland, gespecialiseerd in economische ethiek wist de gasten daar onderhoudend over te vertellen in een lezing na het voorgerecht. En er was klassieke muziek van barok ensemble Rood Hout en sopraan Linde Schinkel, die mooi harmonieerde met de entourage.

Kunstveiling

Klapper van de avond was de kunstveiling. Galerie Honing veilde werken van bekende schilders als Rob Scholte, Matisse, Chagall en Picasso en van de Goudse kunstenaars Jan van Lokhorst en Ruud Verkerk. Burgemeester Milo Schoenmaker maakte aan het eind van de avond bekend dat veiling én tafelverkoop een bedrag op hadden geleverd van €34.100,-. Een anonieme gift in de week na het diner bracht het saldo op €44.100,-.

 

 

 

 


Stichting Vrienden
van Hospice
Midden-Holland

KvK 24338371
IBAN: NL 73 RABO 0362 4019 93